Diamiz BV

ICT en informatieuitwisseling in de zorg

Diamiz heeft zich sinds 1989 gespecialiseerd in elektronische informatie-uitwisseling binnen de gezondheidszorg. Informatie-uitwisseling in de zorgsector heeft extra aandacht nodig omdat de gegevens die door zorgverleners en zorginstellingen uitgewisseld worden vaak privacy gevoelig zijn. Elektronische informatie-uitwisseling wordt in de zorg steeds vaker ingezet om efficiƫnt te communiceren. Nog niet alle zorgverleners en zorginstellingen maken al gebruik van de mogelijkheden die al voorhanden zijn.

Diamiz bv wil het gebruik van ICT in de zorg door individuele zorgprofessionals en zorginstellingen stimuleren. Met name op het gebied van onderlinge informatie-uitwisseling verbindt Diamiz verschillende partijen die gezamenlijk belang hebben om informatie met elkaar uit te wisselen. Dit zijn bijvoorbeeld, zorginstellingen, zorgverleners, leveranciers van ICT oplossingen, koepelorganisaties, organisaties die zorgprofessionals ondersteunen, etc.

Diamiz gebruikt zoveel mogelijk bestaande toepassingen om de informatie-uitwisseling te realiseren. De bekendste diensten van Diamiz zijn HaagNet en Zorg Access Point. Deze twee infrastructuren voorzien in de behoefte van veel zorginstellingen en zorgverleners om informatie uit te wisselen en te delen.

-

Actueel

Beveiligd e-mailen met Intramed via Zorgmail

HaagNet-ZorgMail deelnemers die beschikken over de nieuwe versie van Intramed (9.6) kunnen nu ook direct vanuit Intramed, beveiligd e-mail verzenden buiten de ZorgMail community.

lees verder

Haagnet

foto-item-02

HaagNet is de intermediair voor beveiligd berichtenverkeer in de zorg in de regio Haaglanden.

lees verder

Zap

foto-item-01

Zorg Acces Point, oftewel ZAP, is een Virtual Private Extranet (VPE), een besloten netwerk voor elektronische communicatie binnen de zorg.

lees verder