Nieuws

Beveiligd e-mailen met Intramed via ZorgMail

HaagNet-ZorgMail deelnemers die beschikken over de nieuwe versie van Intramed (9.6) kunnen nu ook direct vanuit Intramed, beveiligd e-mail verzenden buiten de ZorgMail community.

Verzenden en opslaan in dossiers

Het versturen van een behandelverslag naar de huisarts, rechtstreeks vanuit Intramed, is al langer mogelijk en wordt in de praktijk veel gebruikt.

Omdat gebruik gemaakt wordt van gestructureerde (EDI) berichten kunnen de ontvangers deze behandelverslagen direct opslaan in het elektronische dossier van de patiënt. En zo is het ook mogelijk in Intramed een dergelijk bericht (bijvoorbeeld een verwijzing) direct te ontvangen en op te slaan in het dossier.

Veilig e-mailen

Sinds 15 december 2018 is een nieuwe versie van Intramed beschikbaar (versie 9.6). Met deze nieuwe versie kunnen zorgverleners nu ook direct vanuit Intramed beveiligd e-mails versturen buiten de ZorgMail community. Het veilig e-mailen met andere ZorgMail deelnemers was al mogelijk.

Verificatiecode

Het is dus nu onder andere mogelijk om ook veilig e-mail te versturen naar patiënten. Dit geldt voor zowel individuele e-mail berichten als zogenaamde bulk e-mail berichten, zoals facturen. De ontvangers buiten de ZorgMail community ontvangen een notificatiebericht. Wanneer ze kiezen voor het bericht lezen, ontvangen ze een verificatiecode.

Meer informatie over de nieuwe Intramed versie, de wijzigingen en de functionaliteit is na te lezen op: https://www.intramed.nl/nieuws/intramed-versie-9-6-is-beschikbaar-2/?platform=hootsuite

Voor vragen over veilig e-mailen via ZorgMail kunt u contact opnemen met HaagNet-ZorgMail via telefoonnummer 070-3143616.

Inloggen met Passage ID

Vanaf 1 november kunt u alleen nog maar inloggen op de ZorgMail website met een Passage ID. De oude inlogmethode (gebruikersnaam en wachtwoord) vervalt per 1 november 2018.

Webapplicaties

Via de ZorgMail website kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de webapplicaties, zoals het M.Center voor het controleren van uw verzonden en ontvangen berichten, Webmail voor het gebruik van Secure E-mail of het raadplegen van het landelijk Adresboek.

Aanmaken Passage ID

Meer informatie en een handleiding voor het aanmaken van een Passage ID vindt u hier.

Vragen

Als u vragen heeft of ondersteuning nodig heeft, kunt u contact opnemen met de HaagNet supportdesk via 070-3143617 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
U kunt ook zelf een afspraak inplannen bij de supportdesk. Dan wordt u op het door u gekozen tijdstip teruggebeld door een van onze medewerkers.

Diamiz aanwezig bij MedischOndernemen LIVE

Op 5 & 6 oktober 2018 is Diamiz aanwezig bij MedischOndernemen LIVE. Dit is het grootste kennis-, innovatie- en netwerkevenement voor praktijkhouders en praktijkmanagers in de eerstelijnszorg.

MedischOndernemen is hét interactieve platform voor zelfstandige ondernemers in de zorg en inspireert praktijkhouders en praktijkmanagers in het ondernemerschap en de bedrijfsvoering van een succesvolle praktijk.

Alle HaagNet-ZorgMail deelnemers krijgen een GRATIS toegangskaart voor deelname aan dit evenement. Deze toegangskaart t.w.v. € 50,- biedt toegang tot MedischOndernemen LIVE, inclusief het geaccrediteerde, inhoudelijke programma en koffie, thee, frisdrank (exclusief masterclasses).
Het uitgebreide programma voor deze dagen kunt u vinden op www.medischondernemenlive.nl

Aanmelden is noodzakelijk en kan ook op deze website. Gebruik bij de aanmelding het unieke kaartnummer voor gratis toegang tot MedischOndernemen LIVE. Heeft u dit kaartnummer nog niet ontvangen stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan ontvangt u deze alsnog.

Bezoekt u ons ook in de ZorgMail stand?

U bent van harte welkom, zodat wij persoonlijk kunnen kennis maken en u informeren over de laatste ontwikkelingen bij ZorgMail. Ook zullen wij  uw vragen over veilige gegevensuitwisseling graag beantwoorden.

ZorgMail nu ook beschikbaar voor Tandzorg

Voor de ketenpartners binnen de tandzorg is het nu ook mogelijk om aan te sluiten op ZorgMail. De tandarts, mondhygiënist, kaakchirurg en orthodontist kunnen veilig behandelverslagen uitwisselen of bijvoorbeeld een röntgenfoto doorsturen. ZorgMail kan als stand-alone of in combinatie met het eigen software systeem worden gebruikt.

Ga naar de aanmeldwizard om aan te sluiten op ZorgMail of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u meer wilt weten over de mogelijkheden binnen uw praktijk.
 

2e Workshop Facebook voor zorgprofessionals

Donderdagmiddag 19 mei 2016 organiseert Diamiz, speciaal voor klanten, voor de 2e keer de Workshop Facebook voor Zorgprofessionals. De workshop wordt verzorgd door Hanneke Andringa van Zorgeloos Ondernemen. Wegens grote belangstelling is besloten om de Workshop die we op 31 maart 2016 hebben georganiseerd te herhalen.

Tijdens deze middag wordt veel aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Hoe werkt een Facebookpagina voor bedrijven?
  • Hoe richt je de pagina optimaal in? Hoe ga je om met afbeeldingen en video's?
  • Hoe zorg je ervoor dat je regelmatig mooie berichten maakt, ook met linkjes?
  • Hoe kom je aan fans en hoe zorg je voor een groter bereik van berichten?
  • Adverteren, hoe werkt dat?
  • Statistieken, hoe lees je deze zinvol en wat is belangrijk?

Er is natuurlijk ook gelegenheid om vragen te stellen en onderling met elkaar ervaringen uit te wisselen. De kosten voor deze inspirerende middag bedragen € 97,00 exclusief BTW.

Meer informatie en eventueel direct aanmelden voor de workshop kan via deze link: http://www.zorgeloosondernemen.nl/facebook

Actueel

Beveiligd e-mailen met Intramed via Zorgmail

HaagNet-ZorgMail deelnemers die beschikken over de nieuwe versie van Intramed (9.6) kunnen nu ook direct vanuit Intramed, beveiligd e-mail verzenden buiten de ZorgMail community.

lees verder

Haagnet

foto-item-02

HaagNet is de intermediair voor beveiligd berichtenverkeer in de zorg in de regio Haaglanden.

lees verder

Zap

foto-item-01

Zorg Acces Point, oftewel ZAP, is een Virtual Private Extranet (VPE), een besloten netwerk voor elektronische communicatie binnen de zorg.

lees verder